Alfa-hydroxykyseliny neboli AHA kyseliny (z angl. alpha-hydroxy acids) jsou dnes v kosmetice velmi populární. Jedná se o kyseliny vyskytující se převážně v ovocných šťávách a říká se, že pro omlazení pleti je používala již Kleopatra, která se koupala v lázni z kyselého mléka.

Jejich účinky jsou nejen estetické, ale i léčivé. Kromě zjemnění, prokrvení, projasnění pleti a redukce drobných vrásek působí blahodárně také při léčbě akné, hyperpigmentace, lupénky nebo atopického ekzému.

AHA kyseliny navíc posilují účinek antioxidačních látek, takže v kombinaci například s vitamínem E tvoří skvělou ochranu proti předčasnému stárnutí pokožky.

Najdeme je v různých maskách, krémech a pleťových sérech pro všechny typy pleti, u citlivé a hodně suché pleti s nimi ale zacházejte opatrně. Může totiž dojít k podráždění pokožky.

Nejtypičtějšími zástupci této skupiny jsou kyseliny glykolová (z cukrové třtiny), vinná, jablečná, citronová nebo mléčná.

Osobně v kosmetickém salonu pracuji s Alfa-hydroxy plus pleťovým sérem od Artistry, kde jsou kromě jiných využity také kyseliny z třešní acerola.

Alfa hydroxy serum

Využíváte ve své péči o pleť nějaké přípravky obsahující AHA kyseliny?

Máte k nim nějaký dotaz?

Podělte se s námi do komentářů 🙂

22 let,
kosmetička, poradce pro péči o pleť, vizážistka. Působím ve svém salonu v Liberci. Zajímám se také o osobní růst a ráda pomáhám ženám, které chtějí objevit a naplno využít svou přirozenou krásu tím, že jim poskytnu cenné informace, kvalitní kosmetiku a příjemný zážitek při kosmetickém ošetření, aby se cítily krásné, přirozené, sebevědomé, milované a odpočaté.
TwitterLinkedInSdílet

CHCETE BÝT PRAVIDELNĚ INFORMOVÁNI O NOVÝCH PŘÍSPĚVCÍCH?